Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

Arkiv

Treff: 1057

Tekst og foto: Marit Eide Dahl

Det var mange interesserte som hadde møtt opp på Brekstad kai da den ærverdige M/F Holger Stjern kom inn på søndag formiddag. Det offisielle navnet på ferja er egentlig M/F Pielinen og den seiler fortsatt under finsk flagg. Men den skal etter hvert omregistreres og skifte navn til M/F Holger Stjern og få norsk flagg. Navnet Pielinen har den etter innsjøen i Finland med samme navn, hvor ferja har trafikkert fra 1983. (Lagt ut 23.11.2020)

Read More
Treff: 1053

Lørdag 21.november var publikum utsøkt for å bli med på Ut Songlags forestilling "Pop og Rock" i Ørland Kultursenters "Store Sal". Denne forestillingen skulle egentlig vært satt opp i mars i år, men på grunn av covid-19 måtte oppsettingen utsettes. Etter flere måneder med venting slapp sangerne fra Uthaug seg løs og de leverte virkelig varen. Det ble sakt at generalprøven var adskillig bedre med hensyn til presisjon og gjennomføring, men hva gjør vel det. Vi som ikke opplevde generalprøven vet ikke hva vi gikk glipp av så etter journalistens vurdering fikk de fremmøtte virkelige valuta for billettpengene. Dette kan Uthaug Songlag være stolt av og da er det bare å gå i gang med neste prosjekt. (Lagt ut 20.11.2020)

Tekst og foto: Kåre Petter Sundet

Read More
Treff: 729

Skrevet av: Marit Eide Dahl
Foto: Marit Eide Dahl

En hjemløs som frøs om natten har en helt sentral rolle i opphavet til Kirkens Bymisjons oransje skjerf. (Lagt ut 29.10.2020)

Read More
Treff: 1228

Skrevet av: Marit Eide Dahl
Foto: Kåre Petter Sundet

Helt siden mars i år har vi venta på kulturopplevelser. På grunn av koronapandemien har hele Norge blitt sulteforet på både kino, teater, konserter og alt annet som vi liker å gå på i fritiden. (Lagt ut 19.10.2020)

Read More
Treff: 777

Skrevet av: Marit Eide Dahl

Merete Løndal er en norsk billedkunstner som fokuserer på urettferdighet og forskjellige i samfunnet, noe som gjenspeiles i hennes verk, både i malerier og trykk. 
Bildene er samfunnsaktuelle, engasjerende, uttrykksfulle, moderne og kule. Vi fikk se alt fra finanskrise og kvinnekamp til presidentvalg i USA, på malerier og silketrykk.  (Lagt ut 18.10.2020)

Read More
Treff: 846
Skrevet av: Kåre Petter Sundet

Drivere av 8èrn Pub på Brekstad har vært torsdag sine gjester til quiz med Arne Scheie og Egil «Drillo» Olsen. 100 personer møtte opp
 
Gjestene fikk akkurat det de hadde håpet på da Egil «Drillo» og Arne virkelig leverte varene.
De to har hvert sitt hovedfelt. Arne Scheie med superhusk og store kunnskaper innen temaet idrett og Egil «Drillo» Olsen som bare øser av sine kunnskaper om fakta innen geografi, folk, land og verdensdeler. (Lagt ut 06.10.2020)
Read More
Treff: 737

Skrevet av: Marit Eide Dahl

Endelig var tiden inne for at Sissel Olsen kunne åpne sin separatutstilling på Galleri Empati. Den hadde blitt kraftig utsatt på grunn av Covid19.

Sist lørdag ble det åpning og publikum kjente absolutt sin besøkelsestid. Smittevernreglene ble styrket ivaretatt og publikum ble oppdelt i flere grupper. Det lille intime galleriet rommet ikke alle på en gang. (Lagt ut 11.09.2020)

Read More
Treff: 626

Tores pionerarbeid ble hyllet

For snart ett år siden døde musiker Tore Røstad, og gode musikervenner i bandet «Rockin` Daddies» samlet sist lørdag venner og musikkinteresserte for å presentere Tores pionerarbeid med CD`n «Slå din hammer». (Lagt ut 18.01.2014)

FF: KÅRE PETTER SUNDET

Read More
Treff: 1240

Brann på Elveng

Fredag ​​31.mai 2019 var vi vitne til en alvorlig boligbrann på Elveng i Bjugn. En enslig mann bodde i boligen, men han kom seg velberget ut etter at brannen oppsto. Huseieren tok seg en ny tur inn i flammene i et forsøk på å slokke, men brannen var kommet for langt og varmen ble for sterk så han måtte gi opp. Brannvesenet jobbet iherdig, men flammene raste inne i vegger, i gulv og i tak. Dermed ble resultatet at brannvesenet mye flammene gjøre seg ferdig slik at det ble en kontrollert avslutning. – Sikkerheten til mannskapene må alltid komme først, sa brannvesenets teamleder på stedet. (Lagt ut 20.12.2013)

Read More