Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

Endelig konsert - "Kåm å Søng"

Treff: 1274

Skrevet av: Marit Eide Dahl
Foto: Kåre Petter Sundet

Helt siden mars i år har vi venta på kulturopplevelser. På grunn av koronapandemien har hele Norge blitt sulteforet på både kino, teater, konserter og alt annet som vi liker å gå på i fritiden. (Lagt ut 19.10.2020)

 

Bilde: "Kom å Søng" i Bjugn Kulturhus med "Musikklaget Kornetten" under ledelse av dirigent Håvard Hinsverk. Kornettens musikere er: Jannik Aspelund - slagverk, Guri Aune - klarinett, Ulf Steinar Berg - Baryton, Torhild Sofie Bærøy - Kornett/Trompet, Merete Kvist Djupå - Klarinett, Ingvill Harneshaug - Fløyte, Lisbeth Hellemsbakken - Kornett/Trompet, Oscar Andreas Kotte - Slagverk, Monica Valstad Myhre - Horn, John Kristian Myrmo - Tuba, Oddvar Sakshaug - Kornett/Trompet, Grete Krokdal Sand - Baryton, Terje Skaret - Tuba, Leif Skei - Tenorsax, Kamilla Djupå - Fløyte, Kristine Djupå - Klarinett, Emma Hellemsbakken - Klarinett, Joakim Bærøy Kotte - Slagverk, Jenny Elise Bærøy Kotte - Kornett/Trompet, Johannes Rønning - Trombone, Arne Bakken - Altsax, Ingunn Sakshaug - Barytonsax, Anita Fremstad - Horn, Ketil Kvam - Trompet.
 
Helt siden mars i år har vi venta på kulturopplevelser. På grunn av koronapandemien har hele Norge blitt sulteforet på både kino, teater, konserter og alt annet som vi liker å gå på i fritiden.

Skrevet av: Marit Eide Dahl

«Kåm å søng».
Musikklaget Kornetten, Tre vise menn, Vivian Hoff, Grete Eid Johansen og Jomar Rabban hadde funnet sammen og tilbud til «Kåm å søng» i Bjugn Kulturhus på en tidlig søndagskveld. Alle tekster var lagt ut og publikum ble oppfordret til å synge med. Salen var ikke overfylt – det var runde bord og vi ble plassert med en meter avstand. Ved inngangen ble vi spritet og behørig identifisert med navn og telefonnummer.

Høy stemning på scenen.
Det var tydelig at utøverne, både korpset, dirigenten Håvard Hinsverk, de Tre Vise Menn Terje Skaret, Roy Klausen og ikke minst Lars Bonvik, som også var konferansier, satte stor pris på å være i «manesjen» igjen. Vivian Hoff, Grete Eid Johansen og Jomar Rabban strålte også. Lars Bonvik ledet det hele på en uhøytidelig og hyggelig måte. Gode ​​historier og småprat med utøverne mellom innslagene bidro til god stemning både på senen og i salen. Hele 18 nummer fikk vi gleden av å høre.

Melodier.
Musikklaget Kornetten imponerte med flere nummer. De starta med «Berliner Luft» en marsj av Paul Lincke. «Swing the Mood» svingte virkelig og Lisbeth Hellemsbakken var solist på trompet på «Cherry Pink And Apple Blossom White», en virkelig høydare. «Sabeldans» av Aram Khachaturian var en hektisk dans. Vi fikk også høre «Gaelforce 1. sats av Peter Graham. «Petite Fleur» av Sidney Bechet, med Leif Skei som solist på klarinett, var bare nydelig. «Feil side ta Mjøsa» av Milton Blackford & Richard Leigh (norsk tekst: Eldar Vågan arrangert av Tor Egil Øverland) med Terje Skaret som solist klang også godt.

Gjensyn med Arne Bakken.
Hyggelig var det også å observere Arne Bakken med altsax på andre rekke. Arne bodde på Ørlandet en årrekke og var en drivkraft i musikklivet både som musiker og dirigent. Familien bor nå i Gudbrandsdalen og både Musikklaget Kornetten og publikum satte pris på hans gjesteopptreden på konserten.

Sanger.
Jomar Rabban hadde flere nummer sammen med både Musikklaget Kornetten og Tre Vise Menn. «Kamilla og tyven» sang han utrolig flott sammen med bandet og Leif Skei (saxsolo). Det lød også godt da Jomar sang Simon and Garfunkels «Cecilia» sammen med orkesteret og bandet. «Hooked on a feeling» av Mark James, som han sang sammen med Musikklaget Kornetten, svingte virkelig.

Da Vivian Hoff sang «Gabriellas song» av Stefan Nilsson/Py Backman fikk vi virkelig oppleve hennes kvalitet som sanger. «Shallow» av Lady Gaga, som Vivian Hoff sang sammen med Terje Skaret og bandet, ble også godt mottatt av publikum.

Amalie, Emma og Kamilla.
Vivian Hoff og Grete Eid Johansen slo til med tre kjempeflotte countrynummer sammen med bandet. «Fossegrimlåten» av Hillbillies, «Country Road» og «Chattahoochee» av Alan Jackson. Til publikums store overraskelse hoppet de tre linedanserne, Amalie, Emma og Kamilla fram fra Musikklaget  Kornetten og på ekte countryvis danset de til de tre numrene. Det satte en flott spiss på sangene. «Min første kjærlighet» av Jan Teigen ble nydelig framført av Vivian Hoff og Grete Eid Johansen sammen med bandet, likeså Vamps «Liten fuggel».

Avslutninga.
Som en mektig avslutning på kvelden sang alle, både solistene og publikum, sammen med Musikklaget Kornetten og Tre Vise Menn, «Sammen for livet» av Halvdan Sivertsen og Åge Aleksandersen.

Vi gikk alle takknemlig ut i den regntunge, mørke kvelden med et smil om munnen.


Se video fra "Kåm å Søng" - Tre Vise Menn med venner synger og spiller Jan Teigen KLIKK HER

Andre medvirkende: Lars Bonvik - Konferansier, Viviann Hoff - Sang, Grete Eid Johansen - Sang, Jomar Rabban - Sang.
Husorkesteret "Tre Vise Menn": Terje Skaret - Keyboard og sang, Roy Klausen - Bass, Lars Bonvik - Gitar og sang.  
Lydtekniker: Arnt Grande
Foto: Kåre Petter Sundet