Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

Treff: 679

Tores pionerarbeid ble hyllet

For snart ett år siden døde musiker Tore Røstad, og gode musikervenner i bandet «Rockin` Daddies» samlet sist lørdag venner og musikkinteresserte for å presentere Tores pionerarbeid med CD`n «Slå din hammer». (Lagt ut 18.01.2014)

FF: KÅRE PETTER SUNDET

Det var på restaurant «Barrock Dockside» på Brekstad på CD`n ble presentert. «Rockin` Daddies» består av Rune Halvorsen trommer, Egil Tinbod gitar og vokal, Thomas Aarsund Strand gitar og Pål Vegar Leth-Olsen på bass, og etter presentasjonen kjørte bandet en heleften med sin rock for venner og tilfeldig besøkende.

Tore en pådriver
Tidlig på kvelden samlet bandet venner av sin tidligere bassist, Tore Røstad, som var pådriver i bandet og den som ivret mest for å få laget en ekte rocke-CD med lokale låter. Gitarist Egil Tinbod var den selvskrevne komponist og tekstforfatter og seks rockelåter ble til og bandet fikk tapet musikernes «striper» klare for miksing. Men så skjedde det tragiske.Tore gikk helt uventet bort og en sjokkert vennegjeng ble satt tilbake i sorg og CD`n ble lagt på is. Trommis Rune Halvorsen forteller at tiden etter dødsfallet var tung.
– Vi kan vel si at vennegjengen «kuret» lenge etter dødsfallet, og tilstanden har ikke lagt seg enda. Tilstanden kommer vel aldri til å legge seg helt heller, men vi puster lettere etter hvert som tida går. Vi har snakket mye om CD`n, og det som gjorde utslaget hos oss var prest Tormod Høyen som kom bort til meg under begravelsen og hvisket meg i øret.
– Dere fullfører vel CD`n? Det vil bety mye, sa Høyen.
Og Rune forteller videre at Høyens ord slapp ikke taket, og nå ligger CD`n ferdig.
– Det er fryktelig artig å kunne skryte av at Tore spiller bass på alle innspillte låter, forteller Rune Halvorsen.

Ritas gode kveld
Tores fru, Rita Isabel, forteller oss at hun har vært gjennom en tung tid etter Tores bortgang.
– Det har vært skikkelig tungt, men jeg har erfart at vi hadde mange gode venner som har trødd støttende til. Tore vil aldri bli glemt av noen av oss, og denne CD-slippet markerer så visst ikke slutten på noe, snarere tvert imot. Tore lever videre med og i oss, og CD`n vil være viktig å lytte til når tankene og lengselen kommer. Jeg er stolt og rørt av «Rockin` Daddies» som har fått inn en bassist i Pål Vegar som fører arven videre. Jeg vil si det som Tore ville sakt det «Bandet e no besætt så godt, ja», sier Rita som syns det er stort at gutta bryr seg. 
– Vi har hatt jevnlig kontakt, og Runes tale til selskapet rett før de satte seg med instrumentene var veldig god å høre på. Jeg er rimelig emosjonell, og tårene hang i øyekroken akkurat da. Jeg takker gutta som virkelig bryr seg, sier Rita Isabell Røstad.

Prestens oppfordring
Tormod Høyens oppfordring å fullføre CD`n ble viktig for bandet.
– Oppfordringen har fulgt oss de 11 månedene Tore har vært borte. Når vi fikk samlet oss satte Pål Vegar seg ved miksepulten og han produserte det ferdige resultatet. Nå er seks rockelåter, alle laget av vår gitarist Egil Tinbod, et faktum. Vi er stolte av resultatet og vi håper at folk flest deler vår entusiasme for vår rock med Tore Røstad som bassist, sier Rune Halvorsen.