Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

Merete Løndal på Galleri Hans i Ørland Kultursenter

Treff: 812

Skrevet av: Marit Eide Dahl

Merete Løndal er en norsk billedkunstner som fokuserer på urettferdighet og forskjellige i samfunnet, noe som gjenspeiles i hennes verk, både i malerier og trykk. 
Bildene er samfunnsaktuelle, engasjerende, uttrykksfulle, moderne og kule. Vi fikk se alt fra finanskrise og kvinnekamp til presidentvalg i USA, på malerier og silketrykk.  (Lagt ut 18.10.2020)Merete Løndal er en norsk billedkunstner som fokuserer på urettferdighet og forskjellige i samfunnet, noe som gjenspeiles i hennes verk, både i malerier og trykk.
Bildene er samfunnsaktuelle, engasjerende, uttrykksfulle, moderne og kule. Vi fikk se alt fra finanskrise og kvinnekamp til presidentvalg i USA, på malerier og silketrykk. 

Skrevet av: Marit Eide Dahl

Trump.
Kunstneren er særlig kritisk til negativ retorikk som blir brukt som maktmiddel blant politiske toppledere. Under valgkampen i USA, da Donald Trump vant, var hun til stede i New York og dokumenterte demonstrasjonene foran Trump Tower. Under åpningen av hennes utstilling i Galleri Hans forleden sa hun at hun gjerne skulle ha vært i USA nå også, under den pågående valgkampen. Motivene er autentiske motiver/samtidsskildringer i grafikk og malerier. «En passant» og «En passant Limitless» er hennes to mest kjente serier.

Figurative malerier.
Arbeidene består av eggoljetempera på lerret, og særmerkes av en tykk såle, bygget opp av lag på lag med maling. Maleriene er figurative, men motiverer  seg fragmenterte og forvandlede, tidvis redusert eller utvisket fordi forskjellige motiver fra forskjellige planer sammen. Ofte er det tre eller flere flater som møtes i en, oppløses eller glir inn i forskjellige, som speilinger i vindu.

Donerte silketrykk.
På åpningsdagen for utstillingen donerte Merete Løndal et flott silketrykk til årets TV-aksjon. Kunstverket bærer navnet «Earthalujah».

«Earthalujah» er en del av samtidsskildringen «En plassant Limitless». Historikk; Aktivist og satiriker Reverend Billy og The Stop Chopping Choire på trappene til British Museum i oktober 2017 som en del av turneen, The Trump Depression Helpline.

Alle som gir et beløp, stort eller lite, til den digitale bøssa på Spleis, blir med i trekningen. Verdien på gevinsten er kr 4.500,-


Bildene: I tillegg til billedkunstner Merete Løndal ser vi Gunhild Tettli fra Ørland Kultursenter.