Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

2022-10-24 Bjørnis danser Bjørnis-dansen med de unge

Treff: 837

 Se bildene fra Åpen Dag på Brekstad Brannstasjon.

 

For fosningen.no: Kåre Petter Sundet


Folksomt på "Åpen Dag" på brannstasjonen

"Bjørnis" er en meget populær fyr hos de yngste, og på lørdag fikk både unge og voksne treffe han da det ble arrangert Åpen Dag hos Fosen Brann og Redningstjeneste på Brekstad. En utrolig mengde med ørlendinger i alle aldre var samlet utenfor og inne i selve brannstasjonen, og inne i hallen ble det Bjørnis-dans for alle. 

Bjørnis på turne
Fosningen.no tok seg en liten prat med leder for forebyggende avdeling hos Fosen Brann og Redningstjeneste på Brekstad, Malene Stræte:

– Vi har brukt å hatt en brannvernuke hvert år, men i coronatiden, som vi nå har lagt bak oss , har vi hatt en ufrivillig pause. Men forrige uke var vi igjen på rundtur til alle barnehagene i storkommunene  Ørland og Åfjord der vi fikk presentert vårt budskap om forebyggende brannvern. Med på turneen var selvfølgelig Bjørnis, og han ble jo meget godt mottatt uansett hvor han dukket opp, forteller Malene Stræte.

– Forebyggende tiltak for brannvern høres noe tungt ut når det gjelde barn. Hvordan tar ungene imot dere når dere kommer på besøk?

– Helt utolig bra. Bjørnis er selvfølgelig favoritten, men ungene tar også til seg budskapet om brannvern. Disse barna er faktisk vår viktigste link inn til familien. De husker alt, og så blir de lært opp til å spørre heime om de tingen de har lært hos oss. Det være seg hva gjør du hvis det begynner å brenne, har vi røykvarslere, skal vi ha brannøvelse heime, har vi en plan om brannøvelse heime, hva med nødnummer og hvor er våre håndslukkere. Det er mye å sette seg inn i, men jeg kan love at de yngste hører godt etter og er lærevillige. De tar med seg det de har lært heim, og da kommer spørsmålene. Jeg må også nevne at det er viktig for oss å kjøre Åpen Dag på brannstasjonen som vi nå har gjort her på Brekstad. Her får ungene og de voksne se utstyret i praktisk tjeneste, og det er opplysende for alle, mener Malene Stræte.

Kunnskapsløypa
– Under åpen dag nå på lørdag kjørte vi en kunnskapsløype som hadde "ladevett" som tema. Hele 130 leverte inn sitt utfylte skjema, og det betyr jo at både de unge og de voksne har fokus på brannvern. Ingen vil ha brann i sine hjem, slår Marlene Stræte fast. 

 

Da lar vi lar bildene tale for seg.  

 


Gunnar Kimo fra El.tilsynet deler ut informasjon til store og små.Ørland Røde Kors er på plass for å vise og lære de aller yngste om førstehjelp. Og da er det dukken eller bamsen
som er forsøkskaninen.
Bjørnis viser stolt fram Røde Kors Ørland sin vimpel.Folksomt på testplassen.