Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

2022-10-30 Bjugn banket storfavoritten Byneset

Treff: 755

Bjugn HKs herrer takker publikum for støtten under kampen mot Byneset. 

Se video fra kampen NTNUI 4 - Bjugn HK som ble spilt søndag 20.11.2022 i Idrettshuset ved NTNU


4.divisjon herrer:   Bjugn HK - Byneset IL  24-21 (14-8)


Bjugnherrenes fantastiske kamp


Fosningen.no lar seg imponere av guttas samhold og evne til å skape det viktigste i et sports-team, nemlig et unikt godt miljø. Resultatet av dette så vi tydelig i søndagens kamp mot Byneset. Etter det vi blir fortalt så består Byneset av flere spillere som har en forhistorie i Heimdal på høyt nivå, og de har som sitt klare mål og rykke opp til 3.divisjon. At Bjugns mannskap klare å slå Byneset er derfor helt utrolig.
Fosningen.no skal forsøke og forklare noen av årsakene til at dette kan skje.

For fonsningen.no: Kåre Petter Sundet

Fantastiske Johnny Martin Solli
Gjennom alle år har vi sett at Bjugns målvakt Johnny Martin Solli (58) kan stenge buret helt, men det har så absolutt ikke skjedd i alle kamper opp gjennom årene.
De fleste som har noen år bak seg på håndballbanen, og dette gjelder både hos damene som hos herrene, så er det vanskelig å vinne håndballkamper uten å ha en god målvakt.
Mot Byneset i Bjugnhallen på søndag tør fosningen.no påstå at Johnny Martin var fantastisk. Da kampen nærmet seg slutten trodde vi, og var redde for, at de tidligere spillerne fra Heimdal ville "sette på plass skapet", men  så skjedde ikke. Johnny sto jo bare der bakerst og tok den ene 100%en etter den andre, og da har vi ikke glemt hvor viktig Johnny var i 1.omgang da Bjugn HK sakte dro ifra. Vi må også ile til å berømme forsvaret som hele laget var en del av. Det ble mange harde tak, men gutta sto han av.
Vi påminner også om det faktum at i herrehåndballen så må man som regel score over 30 mål for å vinne en kamp. Når Byneset scorer bare 21 mål i denne kampen så skyldes det jo selvfølgelig et tett og oppofrende forsvar, men hovedgrunnen er etter fosningen.no sin mening: Johnny Martin Solli.

Far og sønn Birkelund
På Bjugn HKs lag finner vi to "gutter" som heter Birkelund. Far Roar Øien Birkelund (51) og sønn Håkon Aleksander Øien Birkelund. Disse to var søndag svært viktige for laget både i forsvar og i angrep. I angrepet er far sine underarmsskudd helt unike, og kanskje vel så viktig er hans kloke dirigeringer som angrepets "sentral" ute på banen. Normalt som midtback i angrep og som bakre treer i forsvar. Mange som såg kampen ville helt sikkert ha kontringer når Roar sto med vunnet ballkontroll på egen nimeter, men i flere tilfeller droppet og roet han ned vel vitende om at kreftene måtte vare hele kampen ut, og han valgte i stedet å bygge opp nye angrep med elementer som er godt kjent hos gutta.
Sønnen Håkon er slik far var da han var noe tiår yngre. Luftige frosker med lang arm som førte til at Bynesets målvakt bare hørte susen av ballen som føk forbi og rett inn i nettmaskene

Uredd lagledelse
Borte ved benken på sidelinja ruslet en mann med masse skjegg og lavt snakketøy når det gjelder volumet på ordrene. At Roar Birkelund ble tatt av banen midtveis i andre omgang var direkte overraskende, men lagleder Jørgen Lysøbakk forklarer det slik:
– Det ante meg at Byneset ville kjøre en offensiv når det nærmet seg de siste 10 minutter, og da var vi nødt til å hvile Roar så vi hadde han klar om det trengtes. Det trengtes ikke helt for de andre på laget jobbet som løver og vi dro iland seieren til slutt. Dette er noe av det gjeveste jeg har opplevd på håndballbanen, forteller Jørgen Lysøbakk som er sportslig leder for de eldste lagene i Bjugn HK.

Herrenes utrolige miljø og samhold
Det har lenge vært poengtert i håndballkretser, både på Brekstad og i Bjugn, hvilket godt miljø som er skapt på herresiden i Bjugn HK. Målet er ikke opprykk til 3.divisjon, men å skapet et miljø som fungerer både på banen og i fritiden. De yngste skal føle seg velkommen og bli tatt vare på, og de eldste skal bruke sine kloke hoder for å være gode forbilder og kamerater. Dette har ført til at spillere utenfra har meldt seg på, og de unge har tatt tak i sin egen utvikling. Det tyder på at Bjugn HK har lykkes med sin herresatsning.

Håndballkamp i Bjugnhallen er magisk
Folk som har levd en stund husker alle kampdagene i Bjugnhallen mens hallen var den eneste på hele Fosen. På lørdagskvelden kl 18:00 var det kamp og folk både fra gamle Bjugn og gamle Ørland tok turen til Bjugnhallen for å oppleve håndball-moro på godt vis. Helga startet liksom ikke før denne kampen var over og man kunne ta lørdagsro med en liten skarp en i sofakroken etter kveldsmiddagen.
For oss som har opplevd dette fikk vi en drømmestund i Bjugnhallen på søndag. Det var jo ikke lørdag, men stemningen i hallen var helt lørdagsladet. Og hvem vet, kanskje ble det en liten skarp en etter kampen selv om det var søndag.

Et supert dommerpar
I Bjugn og Fosen er vi så heldige at vi har et dommerpar som er rangert som nummer 2 i Norge og akkurat når dette leses så dømmer Eskild Braseth fra Åfjord og Leif Andre` Sundet fra Bjugn kamper i EM for kvinner i Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro. En utrolig prestasjon, og fosningen.no tror at mange fosninger er stolte av vårt internasjonale dommerpar.
I kampen mellom Bjugn HK og Byneset dømte Leif Andre` Sundet og Are Hansen, også han fra Bjugn, og det ble en fornøyelse å følge de to. Man skulle tro at Leif Andre` tok kommandoen også over Are i denne kampen som var litt heit, men så skjedde ikke. Som fosningen.no ser det så regnet Leif Andre` Are som likeverdig makker som måtte ta sine egne avgjørelser. Det klarte han med bravur selv om Bynesetgutta klagde rett som det var. Journalisten ble stående ved siden av Are ved det ene målet, og vi hørte begge at den ene spilleren fra Byneset klagde sin nød tydelig rettet mot Are. Journalisten kommenterte til Are:
– Han der kommer aldri til å stoppe sin klaging og syting. Det går jo an å gjøre noe med det?
Are svarte meget bestemt.
– Slik er det på dette nivået. Vi dommere må bare lære oss å håndtere det på en slik måte at spilleren kan akseptere det. Vi sier: – situasjonen er slik vi måtte bare dømme som vi gjorde, forklarer vi. Ikke alle aksepterer det med en gang, men det går fort over, sier Are Hansen.

Konklusjon
fosningen.no sin journalist har sett mange kamper i Bjugnhallen, og andre haller i Fosen, opp gjennom årene, og det var vært mange topp opplevelser. Kampen mellom Byneset IL og Bjugn HK hører hjemme på øverste hylle. Og da snakker vi om underholdningsverdien, spenningen, overraskelsen og guttas kamp- og vinnervilje.  Vi håper på flere av samme slaget.

 

Spillerinfo og tabell for 4.divisjon herrer finner dere etter siste bildet. Det er bare å skrolle nedover. 

 

Se bildene og gutta i aksjon.

Bilde innsendt av Einar Aaland. Gutta er klare for kamp foran sitt publikum.

 

Spilleroversikt for Bjugn HK i kampen mot Byneset IL

De to tabellene nedenfor er sakset fra NHF sin hjemmeside.

Resultat:  Bjugn HK - Byneset IL 24-21 (14-8)