Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

(20) Ørland lot Vinne ta føringa

Treff: 118


Bildetekst: Alle på tribune og bane på Gryta liker at ballen havner i motstanderens mål, og i kampen mot Vinne trodde vel alle at ledelse på 3-0 et kvarter før slutt var godt nok og at 4.divisjon var i boks. Men den gang ei. 

3-0 ble til 3-3 - Et ran hevder treneren

Ørland BK ledet hele 3-0 til det gjensto 15 minutter av kampen mot Vinne, men da raknet det. Vi trodde vel alle at kvalifiseringen var i boks, men hjemmelaget klarte å rote bort en klar seier og spolerte kanskje opprykket til 4.divisjon. Og med resultatet 3-3 ble vel hele lørdagskvelden ødelagt både for spillere, ledere og publikum.

Ørland klart best

Ørland kjørte det meste av 1.omgang, og det kunne faktisk stått mer enn 1-0 som ble scoret av Joshua Mugishu et kvarter ut i kampen, men Vinne hadde selvfølgelig også sine sjanser, men det var mer trykk over Ørland som ønsket en tidlig avgjørelse. Rett etter pause kjørte Ørland et sterkt press på Vinnes mål, og Isak Hansen (47 min) og Tom-Håkon Amundsen (51 min) scoret hjemmelagets to mål slik at det sto 3-0 allerede etter 6 minutter av omgangen. Men da kan vi vel si at den berømte falske tryggheten kom snikende, og da gikk det rett og slitt "til dundas". Ørland så faren kanskje allerede etter 3-1 og laget prøvde å gjenvinne trykket, men det holdt jo ikke.

Angrer på bytte

Vi spør lagets trener, Tommy Andre Værnes, om hva det var som egentlig skjedde.
– Det er nok flere momenter som spiller inn, men det som jeg som lagleder angrer på er at jeg tok ut lagets kaptein Jakob Killingbergtrø rett før Vinne scoret sitt første mål. Jeg såg at Jakob virket sliten og tung etter mange løp, og jeg mente da at to friske bein måtte være det rette valget. Jeg er ikke så sikker på at dette var den rette beslutningen. Jakob hadde nok holdt ut det siste kvarteret også for han styrte jo den bakre delen av midtbanen meget godt. Ikke noe galt sakt om erstatteren, men limet foran forsvarsrekka kom plutselig bort, og vi kom på "hæla".  Dette angrer jeg på, tilstår Tommy som var svært skuffet etter kampen.
– At Vinne klarte å utligne til 3-3 vil jeg karakterisere som et ran, og de fleste av oss ble sittende i garderoben å deppe lenge etter kampslutt, og det ble nok ingen god lørdags kveld for noen av oss. Jeg var skikkelig skuffa, og det var nok de andre også. Å klamre seg til håpet om at National skal gjøre jobben for oss er vel ingen god tanke, for de har ingen ting å kjempe for. Nei, nå ser det svart ut, sier Tommy et par timer etter kampen.


Skuffelsen tok overhånd

Og Tommy setter vel ord på det vi andre tenker. Skuffelse er nok rett beskrivelse for hva de fleste følelser. Vinne må slå National med 3 mål for å frarøve ØBK topp-plassen i kvaliken, men også en seier på 2 mål holder hvis laget scorer 6 mål eller flere mot National. Alt dette er teoretisk mulig, og da spørs det bare hvor motivert Nasjonal er for å spille en topp kamp. Tommy er jo inne på at National ikke har noe annet å kjempe for enn sin egen ære, og i dette tilfellet trenger ikke æren veie tungt nok til å kjøre maks i to omganger a`45 minutter. 


Dette var et ran

At Vinne klarte 3-3 er vel etter manges mening et ran. Som en tilskuer sa da han skuffet passerte journalisten rett etter kampen:
– Man bør vinne en fotballkamp når man leder 3-0 et kvarter før slutt. Flere spillere på banen ble direkte feige. De slapp ned skuldrene og de bare håpet på at Vinnes offensiv skulle gå over. I dette tilfellet var det for tidlig å tro at man allerede hadde vunnet. Dette er barnelærdom. Ikke slutt før dommeren blåser i fløyta for siste gang, sa den skuffende tilskueren mens han slukøret ruslet til parkeringsplassen.

For fosningen.no: Kåre Petter Sundet

 

Vi lar bildene tale sitt eget språk: