Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

2022-10-26 Ørland halvveis til 4.divisjon

Treff: 653

Kvalifiseringskamp for 4.divisjon: Nationalkameratene - Ørland 3-5 (1-1)


Bildetekst: Aron Sørensen scoret to ganger mot National. Bildet er tatt i en kamp tidligere i sesongen.


Vill jubel for seier over National

Med seieren over National tok Ørland et stort skritt videre mot spill i 4.divisjon til neste sesong. I kvalifiseringskampen mot National i Trondheim ble det seier 5-3, og da er det bare Vinne som står for tur, og den kampen skal spilles på Gryta kunstgress på Brekstad til helga. Dag og tidspunkt er nå klart: Førstkommende lørdag 29.okt kl 14.00.

1.omgang mot National ble ikke helt den store for Ørland, men laget tok ledelsen 1-0 etter 24 minutter, og den kom i form av et straffespark som ble satt inn av lagets straffe-ekspert Tor-Håkon Amundsen. National kjempet godt utover i omgangen, og de klarte å utligne bare minuttet før pausesignalet gikk, og det var etter en corner.

"Fighte" for en seier

I pausen ble taktikken for 2.omgang lagt. Og det var ingen tvil om hva ørlendingene hadde planer om å gjøre. Her skulle det fightes for at Ørland kunne få med seg hjem seieren som ville bety et godt utgangspunkt til kampen mot Vinne hjemme på Gryta.

Aron Sørensen satte inn to

Bare 3 minutter ut i 2.omgang gikk Ørland opp i ledelsen 2-1, og atter en gang var det Tor-Håkon Amundsen som scoret på straffespark. Denne stillingen sto seg til klokka tikket mot 60 minutter, men da var det National som skaffet seg nye krefter ved å utligne til 2-2. Dette ble en vitamininnsprøyting for National, men heldigvis for Ørland så varte denne tilstanden bare i ett minutt for da var Aron Sørensen frempå og han scoret sitt første mål for kvelden assistert at Tor-Håkon Amundsen som også var en god assistent for Aron da han etter 65 minutter la på til 4-2.
Etter denne scoringen ble hovedoppgaven for Ørland å sikre seieren ved å sikre seg litt bakover, men det behøver ikke alltid å slå så heldig ut. Ulykken med et mål for National kom etter 81 minutter, og den må karakteriseres som en "miss" i Ørlands forsvar. Men gjort var gjort og da måtte ikke National slippes til flere ganger. Joshua Mugishu ble byttet inn, og unggutten sikret 5-3 for Ørland etter 88 minutter. Etter dette gikk lufta ut av National og de klarte ikke å utfordre Ørlands kyniske forsvarsspill og dermed ebbet kampen ut med 5-3 seier til Ørland.

Uryddig og rotat 1.omgang

Fosningen.no tok en liten prat med tomålsscorer Aron Sørensen etter kampen, og han sier det slik:
– Vi hadde god tro på at vi kunne ta kommandoen over National allerede fra starten av i 1.omgang, men vi klarte egentlig ikke helt å ta styringa. For oss ble hele omgangen både uryddig og "rotat" og 1-1 er nok det rette bilde av de første 45 minutter.
I pausen ble vi enige om å spille hverandre gode, og så skulle vi sette National skikkelig på plass for å få med oss seieren heim til Ørland, forteller Sørensen som syns han har funnet den gode tonen i spillet med Tor-Håkon Amundsen, og det samarbeidet førte til at Aron scoret både mål 3 og 4 godt assistert av Tor-Håkon.
– Det stemmer det. Samarbeidet med Tor-Håkon fungerer meget godt, men jeg syns også at vi som lag har mye bra å fare med. Dere skulle alle sett hvordan innbytter Joshua Mugishu avsluttet en kontring ved å sette inn 5-3. Det var nesten som han danset seg forbi forsvaret og satte ballen i mål mellom bena på keeper. Da kan jeg love det ble stemning på banen, og etter det viste også vi at vi kan spille kynisk forsvar. Vi holdt tett bakover og dermed kunne vi slippe løs en vill jubel da sluttsignalet gikk. Dette var utrolig artig, sier Sørensen som har tro på seier også over Vinne.
– Vinne kommer til vår hjemmearena, Gryta på Brekstad, til helga, og da kan jeg love at hele vårt lag skal være klar til å ta imot dem. Med et stort publikum i ryggen kan dette gå veien for oss, mener Aron Sørensen.

SPILLEDAG OG TID ER KLART. Lørdag kl 14.00 på Gryta.

For fosningen.no: Kåre Petter Sundet