Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

(22) Ørland er klar for kvalik til 4.divisjon

Treff: 342

Dette er faktisk en realitet etter at Ørland på søndag banket Kil/Hemne 2 med sifrene 6-5 på bortebane (Hemne Arena) etter en svært dramatisk kamp.

 Her scorer Tor-Håkon Amundsen mot Flatås tidligere i sesongen

Det ble en jevn første omgang der det sto 2-2 ved pause etter scoringer av Tor-Håkon Amundsen og Isak Hansen for Ørland.
Andre omgang startet helt håpløst for Ørland og KIL/Hemne scoret 3 mål uten at Ørland klarte å kvittere. Det sto 5-2 til KIL/Hemne da kampuret viste 12 minutter igjen av ordinær tid, og da ble det akkurat kjent at Tiller 2 hadde tatt ledelsen mot Nidelv og derfor var det bare godt nok med seier for Ørland. Dermed snek det seg trolig inn en tanke i mange hoder at nå var toget gått, men det skulle vise seg at nyheten fra Tiller 2 skulle føre til den motsatte effekt. 
Ørland satte i gang sluttspurten, og de scoret 4 mål på de neste 10 minuttene av kampen. Etter 80 min ble det 3-5 ved Aron Sørensen, 4-5 etter 83 min ved Adrian Aasgård, 5-5 etter 84 min ved Tor-Håkon Amundsen og så fikk Ørland straffer etter 87 min og den "vinnerballen" satte Tor-Håkon Amundsen sikkert i mål. Og da kan vi vel bare tenke oss hvordan stemningen blant gutta på banen var etter scoringen, og vi kan vel bare se for oss trener Tommy Andre Værnes og hans medhjelpere på sidelinja med kommandorop og fekting med armer og bein for å få spillerne til å tette korrekt igjen bakover de siste få minuttene av kampen.
Synd at ikke journalisten og dere lesere var der for vi vet at fotball kan være herlig underholdning!

Med denne seieren er Ørland klare for kvalifisering til 4.divisjon selv om argeste konkurrent, Tiller 2, har bedre målforskjell på likt antall poeng (47). Grunnen til at Ørland tar kvalikplassen foran Tiller 2 er at regelverket sier følgende:

– Har to eller flere lag like mange poeng, går det lag foran som har møtt til flest kamper. Tiller 2 har en "walkoverkamp", mens Ørland har møtt opp og spilt alle kamper. Ergo har Ørland møtt på flest kamper.

Første kvalikkamp spilles allerede onsdag denne uka kl 20.00 og den går mot National på Hallset kunstgress i Trondheim. Siste kamp går mot Vinne og der er ikke kampdag og arena bestemt enda.

For fosningen.no: Kåre Petter Sundet