Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

2022-10-19 Ida Karin og Annbjørg er klare for landslagssamling

Treff: 810


Bildetekst: Bak fra.v: Elene Lindbak Olden, Angelica Bautista Quinto, Nora Guldteig Fosse, Maike Bierstekers Kotte, Sara Gjelvold, Mathea Sandvik Nordaas, Ingalill Hovde Sigurdsen, Erica Hammer, Sofie Ovedie Sandvik Nordaas. 
Foran f.v: Ida Karin Grøntvedt-Brødreskift og Annbjørg Skaget 
Ikke tilstede: Hedda Borg Nilsen, Hanne Glørstad. Andreea Palagi Hoel.

Ida Karin og Annbjørg på landslagssamling

Torsdag denne uka skal to av jentene fra Ørland BK Jenter 18 til Trondheim for å delta i en regional landslagssamling for jenter født i 2004-05. Jentene skal denne dagen delta i to treningsøkter og i tillegg kommer endel teori og annet program. Deltagerne kommer fra hele NHF Region Nord som også omhandler Nord-Norge.
De to jentene var også med på samlinger i fjor, og da er det jo et godt tegn at de blir kalt inn igjen også denne sesongen. Blant de fem trenerne finner vi to kjente navn fra landslaget: Kari Grimsbø og Kristine Lunde-Borgersen, og akkurat det er jo inspirerende i seg selv. Deltagelse i denne samlingen betyr vel at Ida Karin og Annbjørg har en unik mulighet til å ta steget helt til topps. Samlingen gjennomføres i Leangen Bydelshall.

Fosningen.no tok en liten prat med Annbjørg og Ida Karin.

– Jeg heter Annbjørg Skaret og jeg spiller høyre bakpiller.

– Og det betyr vel at du er venstrehendt?

– Ja, det stemmer, og det har jo sine fordeler noen ganger, forteller Annbjørg og Ida Karin følger opp.

– Jeg heter Ida Karin Grøntvedt-Brødreskift og jeg spiller på venstre kant.

– Og det betyr vel at du er høyrehendt og er rask i kontra?

– Ja, det er vel en av mine "fortrinn", ja, men vi jobber jo ikke bare med kontra. Vi jobber også med etablert angrep og vi trener mye forsvar. Alt dette hører jo sammen, mener Ida Karin.

– Hva syns dere om uttaket til landslagssamlinga?

– Det er jo kjempeartig, og vi har jo vært med på forskjellige samlinger før. Vi lærer mye og så blir vi kjente med mange gode spillere og trenere.

– Men hvor stor er sjansene for at akkurat dere skal kjempe dere videre til eventuelt landslagsspill? Det er jo landslag i yngre klasser også.

– Det er jo fullt mulig for oss to som det er for de andre som deltar. Vi jobber jo begge hardt for at vi skal bli med videre. Det er vårt klare mål, sier Ida Karin og Annbjørg.


ØBK J18 til Lerøyserien
Tidligere i høst deltok Ida Karin og Annbjørg, sammen med de andre jentene på Jenter-18 laget fra Ørland, i en kvalifiseringsrunde for Lerøyserien. Lerøyserien er det øverste konkurranse-trinnet i Norge før nasjonale landslag. Ørland-jentene vant sin kvalifiseringsrunde, og laget ble klar for Lerøyserien i første runde med knappest mulig margin. Men det holdt og laget fra Ørland skal spille i pulje 1 og skal møte Aker, Flint Tønsberg, Fyllingen, Hinna, Kongsvinger, Kråkerøy, Nærbø og Romerike Ravenes. Lerøyserien har fire grupper som alle består av 9 lag, og det betyr at 36 lag klarte å kvalifiserte seg. Interessant er det å registrere at det bare var to lag fra Trondheim som klarte den bragden. Det er Charlottenlund og Utleira og det betyr igjen at Byåsen noe overraskende ikke klarte sin del av oppgaven. Fra området vi fra før kjenner som Nord-Trøndelg er det bare Stjørdals-Blink som er kvalifisert.

ØBK J18 starter i Lillestrøm 
NHF sin spilleplan for Lerøyserien er klar, og da er det bare å forberede seg på kamper i fire runder i løpet av de kommende månedene. Rundene går som følger: Lørdag 26.november i Lillestrøm, lørdag 17.desember i Ørland Sparebank Arena, lørdag 18.februar i Fredrikstad og hele helga 24.-26.mars i Tønsberg. De to beste i hver pulje er klare for sluttspillet utpå vårparten 2023.

Vi lar trener Ole Andre Nilsen fortelle:

– Vi syns jo det var en bragd å klare kvalifiseringen, og det er jo et resultat av at vi har trent godt over tid. Vi trener nå tre økter i uka i tillegg til kamper og annen aktivitet, forteller Ole Andre.

Hvordan er lagets sjanser i Lerøyserien?

– I dette selskapet er det ikke lett å bli blant de to beste i pulja for å bli med i sluttspillet. Pulja vår inneholder mange store navn, men vi skal vite å bite fra oss. Vi går en meget spennende sesong i møte, og vi håper på fulle tribuner i Ørland Sparebank Arena den 17.desember når vi får to lag fra vår pulje hit på besøk. Det kan bli en fin håndballdag på vår hjemmebane, sier Ole Andre Nilsen.
 


Bildetekst: Bak fra.v: Elene Lindbak Olden, Angelica Bautista Quinto, Nora Guldteig Fosse, Maike Bierstekers Kotte, Sara Gjelvold, Mathea Sandvik Nordaas, Ingalill Hovde Sigurdsen, Erica Hammer, Sofie Ovedie Sandvik Nordaas. 
Foran f.v: Ida Karin Grøntvedt-Brødreskift og Annbjørg Skaget 
Ikke tilstede: Hedda Borg Nilsen, Hanne Glørstad og Andreea Palagi Hoel.

For fosningen.no: Kåre Petter Sundet