Ring oss: +47 958 03 097 

(61) Håndball damer

Bilder fra håndballkamp i 4.dividjon damer mellom:
Bjugn HK og Ørland BK
Bjugnhallen torsdag den 14.03.2019

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et herlig lokaloppgjør

 

Oppgjørene mellom Bjugn og Ørland sine damelag i 4.divisjon er alltid en «høydare», og i Bjugnhallen på torsdag fikk vi en forrykende forestilling med fart, spenning og harde tak.

KÅRE PETTER SUNDET

Men det må helt klart sies at håndballfaglig sett ble oppgjøret mer en krig enn det ble en velspilt håndballkamp. For å belyse dette var det en rimelig lang periode i 2.omgang der enkeltspillere hadde det så travelt at hvert angrep varte kun i omlag tre sekunder. I teorien kunne dommerne i denne perioden egentlig bare stått ved hvert sitt mål og styrt kampen. Men en kamp varer som kjent i 2 ganger 30 minutter og spesielt i starten var skiftene mellom de to lags ballkontroller sånn normalt. Bjugn ble hengende etter utover i 1.omgang, men ikke så mye at håpet om en jevn avslutning ble tapt. Kampen ble i praksis ikke avgjort før det gjensto 10 minutter, og det er jo også helt normalt.

Spennende og underholdende

Kampen sett under ett må vi si ble et underholdende og spennende oppgjør. Ørland var klart best med enkeltspillere som både er fysisk sterkere, er tøffere, er raskere og er mer samstemte i det kollektive spillet med ballen.
Men for begge lag var det et stort antall ballbesittelser som bare ble rotet bort med dårlige og stressede pasninger og dårlige avslutninger. Bjugn tapte den duellen ganske klart, men Ørland har også stort forbedringspotensiale på dette område.

Positivt

Men var kampen bare negativ? Nei da, nei da. Det var mye artig og underholdende som skjedde, og det var tydelig at ingen på banen hadde lyst til å tape noe som helst. Dette skapte mange underholdende episoder og dueller som igjen fikk frem stor stemning på tribunen. Positivt var det også at dommerne stort sett fikk dømme kampen i fred uten innblanding.
Som ventet var Ørland det beste laget og de vant fortjent. Slutt-siffrene viser vel sånn omtrent akkurat styrkeforholdet mellom de to lagene.
Hos Ørland var som vanlig Martine Ballestad Jacobsen den toneangivende, mens Ada Solem var virkelig frisk og målrettet fra sin plass på høyre back. Vi tar også med Lisa Bratland som i angrep opererer i et stor arbeidsområde.  

Hos Bjugn, som fortsatt har endel trening ugjort på sine spillesystemer og tekniske ferdigheter, var Hanne Almli Hellen som vanlig den mest toneangivende, men også Angelica Berg Steen var meget aktiv. Trener Jørgen Wasskog Lysøbakk fortviler ikke.
– Nei hvorfor skulle jeg fortvile. Vi har vårt ståsted denne sesongen, og vi jobber bevisst innenfor vårt forbedringspotensiale. Jeg vet ikke om jeg bekler trenerrollen i framtiden, men det er klart at den jobben vi har gjort denne sesongen kommer til nytte neste sesong hvis jentene vil trene det som behøves i sommer. Uten god sommertrening er jeg redd laget vil slite også neste sesong, mener Lysøbakk.

 

Kampfakta
Bjugn HK - Ørland BK 17-25 (8-13)

Bjugn HK: Hanne Almli Hellem 6, Angelica Berg Steen 5, Sarah Sundet Søtvik 2, Elin Rødsjø 2 (1), Elisabeth Krieg 1, Stine Haugen-Schiefloe 1, Linda Ekseth, Maren Sletten, Oddny Kristin Røstad, Marthe Haugen-Schiefloe, Miriam Aannø, Linda Ekseth, Heidi Beate Skaret, Solveig Almli Hellem.

Ørland BK: Ada Solem 6, Lisa Bratland 6, Martine Ballestad Jacobsen 5, Solveig Storefjell 3 (1), Malin Isabell Lian 2, Sunniva Sagmyr 1, Kathrine Dahl 1, Sharina Mostad 1, Silje Anine Tarud, Susann Thoresen Kvanli, Maja Leth-Olsen, Anne Lise Indstrand, Gry Borg.