Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

M/F Holger Stjern tilbake på Fosen

Treff: 1105

Tekst og foto: Marit Eide Dahl

Det var mange interesserte som hadde møtt opp på Brekstad kai da den ærverdige M/F Holger Stjern kom inn på søndag formiddag. Det offisielle navnet på ferja er egentlig M/F Pielinen og den seiler fortsatt under finsk flagg. Men den skal etter hvert omregistreres og skifte navn til M/F Holger Stjern og få norsk flagg. Navnet Pielinen har den etter innsjøen i Finland med samme navn, hvor ferja har trafikkert fra 1983. (Lagt ut 23.11.2020)

 

 Det var stor stas da den 62 år gamle ferja M/F Holger Stjern kom inn på Brekstad havn på sin tur fra Kvernhusvik Skipsverft på Hitra til Trondheim.

M/K Holger Stjern skal ligge i Trondheim.

Den ble overtatt av A/S Fosenferja i oktober 2020. Entusiaster har så seilt den heim til Norge. Først til Kvernhusvik Skipsverft på Hitra, der har den fått en fullstendig utvendig opp-pussing. Søndag den 21. november forlot den skipsverftet og satte kursen mot Trondheim. På den korte stoppen på Brekstad var det mange som benyttet anledningen til å bivåne den historiske ferja. Mange av de som møtte opp har hatt mange turer med ferja og flere som møtte opp hadde jobbet om bord. Den traffikerte Vanvikan- Trondheim fra 1958 til 1982. I kanalen i Trondheim blir den etter hvert pusset opp innvendig og det blir nok mange som vil både bivåne den og kanskje få seg en tur med den.

 
Skipper på M/F Holger Stjern, Arild Brevik 


Bernt Jørgen Stranden, dekksgutt, og Bjørn Langvold som har vært skipper på Tarvaferja

 
M/F Holger Stjern tar farvel med Brekstad og setter kursen for Trondheim


M/F Holger Stjerns dekk 

 
Forhenværende ansatte på broen


Dekksgutt Bernt Jørgen Stranden


Stolt skute, M/F Holger Stjern