Ring oss: +47 95 80 30 97         Copyright: fosningen.no

Sanitetskvinnene i Ørland – leverer strikkevarer til Kirkens Bymisjon

Treff: 774

Skrevet av: Marit Eide Dahl
Foto: Marit Eide Dahl

En hjemløs som frøs om natten har en helt sentral rolle i opphavet til Kirkens Bymisjons oransje skjerf. (Lagt ut 29.10.2020)


Bildetekst: Fv: May Ann Hernes, Odny Rædergård, Gerd Alme og Snøfrid Bernhardsen (leder strikkekafeen) viser frem noen av varene som skal overleveres Kirkens Bymisjon. 

En hjemløs som frøs om natten har en helt sentral rolle i opphavet til Kirkens Bymisjons oransje skjerf.

Skrevet av: Marit Eide Dahl

En hobbyklubb hang i 2010 ut hjemmestrikkede ullplagg for å vise fram norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et stort ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og brukt i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig neste morgen.

Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg gjennom natten.
Det ga ideer til et samarbeid med Kirkens Bymisjon. Året etter ble det hengt ut nærmere 100 hjemmestrikkede skjerf i Oslo sentrum. Dette for å spre varme og oppfordre til varme og inkluderende i en mørketid som oppleves tung for mange. Mange står alene, mange går en kald høst og vinter i møte, og mange gruer seg til jul.
Oppmerksomheten rundt de oransje skjerfene har eksplodert – folk over det ganske land har engasjert seg. I fjor ble det strikket utrolige 17.000 skjerf på landsbasis!

Snøfrid drar til Trondheim.
Ørland Saniteslags Strikkekafe`har også engasjert seg i denne saken. Som alt annet i samfunnet har Strikkekafeen hatt en pause helt siden i mars, men nå har damene startet på igjen. Det viste seg at mange har benyttet «Koronatiden» til strikking og produksjon av oransje skjerf samt luer, votter og sokker.
Snøfrid Bernhardsen, som leder Strikkekafeen, drar i disse dager inn til Trondheim med en stor sekk med varme klær.

Et varmere samfunn.
De oransje skjerfene er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap og til mennesker som vil være ønskelig om et varmt og felles samfunn.